Notranji Alkimist

Tvoja moč je ženski lahko grožnja

Pobrati se kot moški v svojo moškost je lahko izredno težek podvig.

Pri marsikateremu je bila mama tista, ki je držala žezlo v družini. Pa ne govorim samo tistih, ki so bile šefovske mame ali še babice pred njimi.

To so tudi mame, ko našemu očetu niso dale svojega mesta. Kjer je bil zanjo vedno razočaranje, saj sama s seboj ni našla zadovoljstva. Definira jih nezadovoljstvo, jamranje in pa naslanjanje na nekega odrešitelja, na moški ideal tistega junaka iz romanov. Moški pred njo pa ni zadosti. Bolje je tisti filmski igralec ali pa šansonjer, ki opeva slavo ženske. Ki je pod svojo streho spravil že 100 žensk ali več.

Daleč od tega, da so krive ženske. Izpostavljam to stran družinskega drevesa, da boš bolje razumel en velik faktor tvoje bitke se dvigniti v moškega z močjo.

Mami bi moški, ki bi se dvignil v svojo moč, predstavljal grožnjo, saj bi sesul tisto njeno sanjanje in jo soočil z neodgovornostjo glede nezadovoljstva, tarnanja. Jo postavil glede tega pred zid. Ali me boš spoštovala, ali pa grem.

In tudi danes nekatere hčerke nadaljujejo to dediščino. Noben moški ji ni kos. Ta, ki pa je v moškosti ali da deluje s svojo močjo, pa je grožnja njenemu asu iz rokava o patriarhatu, kako je kriv za nevzpon žensk. Posebej bi omenil besedo žensk, kjer pa ne spada zraven ženskosti. Skozi boj proti patriarhatu se ne zgodi preporod ženskosti, ampak matriarhata, ali legla zloveščnosti, kastracije moških potomcev. Matriarhat je že bil in še kar je v igri enakovredno kot patriarhat. Moški in ženske, ki izkoriščajo, izvajajo krajo drugih za to, da si zagotovijo svoj statusni položaj.

Danes imaš tako odpor v sebi iz dveh strani. Eno je, ker imaš v okolici nekatere moške, ki so zlorabljali iz svoje nemoči, in nočeš biti to. In ženske, ki bodo dvig moške moči napadle, ker se ne bodo namesto tega soočile s svojo neodgovornostjo z nezadovoljstvom in sanjarjenjem in same stopile v ženskost.

Da stopiš v moškost in posebej pri tem v svojo moč, rabiš biti avtonomen, je suverena pot.

Veliko žensk kliče po moškosti, a niso pripravljene na svoje soočenje, ko se moški dvigne v moč. In se bi spopadle z moškim. Jeza, da si ji reztreščil njeno stekleno posodico, kjer je imela ona vse prav.

Za moč se ne rabiš nikomur opravičevati. To je tvoja edina pot, da sploh zdravo živiš, naravno, normalno obratuješ. Nihče ti tega nima pravice spodkopavati ali vzeti ali te glede tega obtoževati.

Ravno odrekanje od moči in nemoč do žensk zaradi tega te naredi v nasilneža. Moč je tvoj vir stabilnosti. Ker si s tem ti cel in boš deloval poceljen, normalen, kakor rabiš bit.

Če bi rad korak za korakom odstranil svoje ovire do tvoje moči, te povabim v delo z menoj 1:1 preko lastno razvitega učinkovitega procesa notranje alkimije.

Scroll to Top