Notranji Alkimist

Polarnost moški ženska

Polarnost moški ženska še kako obstaja in je življenjskega pomena. A ne da je zaigrana.

Ne glede na tvoj morebitno misel, kje si že v svojem duhovnem razvoju al kolk odnose že obvladaš, te odnos moški ženska, kje si v polarnosti, prizemlji konkretno nazaj na tla. Da četudi si prilezel ne vem kam duhovno sam zase, če v odnosu nisi v svoji polarnosti, slej ko prej pokasiraš posledice.

Razen, če sta se oba zadovoljila igrati eden drugemu inverzno vlogo. Moški žensko in ženska moškega, ali pa en nedoločljiv položaj vmes. Takrat ta odnos lahko vzajemno traja dokler vama ego še zdrži.

Ravno tako kot otrok rabi vedeti, kdo je mama in kdo oče, se med moškim in žensko rabi vedeti, kdo je kdo. Če tega ni, nastane posledica, ki če je ne boš ti, pa jo ob odpravljal tvoj otrok ali vnuki.

Biti moški ima določene karakteristike, na kar se ženske telesno odzovejo same po sebi. 

Neodvisno od tega, kaj si mislijo, telo pove. Ne glede na katerokoli filozofijo. Medtem, ko se jim bo telo na drugega odzvalo z občutenjem ne-varnosti, lahko celo panike ali odvratnosti.

Isto velja za žensko, na kar se moški samo po sebi telesno odzovemo, brez da rabimo naumiti, kaj je prava ženska. Na eno se bomo odzvali telesno pozitivno, medtem ko bomo ob drugi doživljali razdraženost ali nek vpliv razvrednotenja, ali celo, da bi jo najraje uničili.

Ženske se bodo odzvale, na kar lahko v grobem opišemo kot odločnost, trdnost, stabilnost, jasnost, da ve, kdo je, da ima poslanstvo, da poskrbi za stvari. Pa naj si misli, karkoli si želi o moških, njeno telo bo govorilo svoje. Večinoma se ne gre niti za to, kaj delaš ali ne, ampak energija v kateri si.

In moški se bomo odzvali na to, kar lahko grobo opišemo kot mehkoba, ranljivost, nežnost, da sledi dobroti srca, milina.

Seksualno pa nas žal privlači tudi cel kup manjkov zaradi nepovezanega stika od svojih staršev. Zato je seksualni privlak do moškega v svojem moškem polu ali do moškega, kjer bom preko seksa skušala celiti odnos z očetom malce drugačen. Ta odtenek rabiš prepoznati sama, gre pa se v ospredju za ‘zdravje’. Nekje že je zdravje takoj v odnosu, nekje pa naj bi ga šele dobila nekje enkrat, ko boš njega “pocelila”, potem še sebe in potem kao bo. Obratno isto velja v seksualnem privlaku nas moških do ženske. Rešili bi njo, a hkrati sami sebe rešujemo, naš odnos z mamo, s tem pa zapademo ali ustvarimo popolnoma nezdrav odnos.

Zato se dokazujemo nekomu, ko se sploh nebi rabili. Ugajamo in rešujemo ter eden pred drugim bežimo, se borimo in branimo. Ženske igrajo mamice, moški fantke. Moški očke in ženske punčke. Eden drugemu menjavava vloge.

Zato lezemo v seks, kadar to ni na mestu ali na način, ki ne deluje. S seksom skušamo povrniti ali ustvariti odnos. Kakor, da če bo seks, bo pa enkrat vse rešeno. A ni.

V dozorevanju v moškost ali ženskost imamo ovire, labilnosti, manipulacije, nasilje, ki so vse postranski, indirektni načini, kako bi eden od drugega dobili nekaj, kar nismo dobili od staršev.

Za zrelo, naravno, avtentično moškost ali ženskost, rabimo torej prepoznavati, kaj vse rabimo odvržti ali prenehati.

Pri svojem delu 1:1 te vodim na pot odkritja tvoje že prisotne avtentične možatosti in ženske na pot odkritja njene že prisotne ženstvenosti. Ta, ki je že ves čas v telesu.

Na svojih dogodkih te bom učil pristopanja z višjimi zaznavami sebe, energije, svojih vzgibov in te učil komunikacije iz telesa, kjer se končujejo vsi konflikti razkola moškega in ženske.

Scroll to Top